Categories
Uncategorized

Kërcënon Daçiq : Mos guxoni të hyni në veri

Pas vizitës kontrolluese të inspektorëve nga Prishtina në Veri të Mitrovicës, qytetatarët serb të organizuar i ndaluan që të përfundojnë inspektimin.

Duke sharë dhe përdorur dhunë, inspektorët ndaluan punën dhe u kthyen prapa për në Prishtinë pa përfunduar kontrollën e paraparë.

Policia ishte e pranishme gjatë gjithë procesit dhe arriti të qetësojë situatën si dhe shoqëroi inspektorët deri në dalje të Mitrovicës duke u kujdesur që të që mos të ndodhë asnjë incident.

Pas kësaj ngjarje, reagon ministri i Jashtëm i Serbisë nga Beogradi duke thënë:

“Mos guxoni të hyni në Mitrovicë Veriore pa lejen e autoriteteve komunale”

Ndërsa nga Prishtina zyrtare ende nuk ka asnjë reagim zyrtar.